Студенти откриват първата денонощна библиотека у нас. Това ще се случи

...
Студенти откриват първата денонощна библиотека у нас. Това ще се случи
Коментари Харесай

Първата денонощна библиотека у нас ще бъде в Студентски град

Студенти откриват първата денонощна библиотека у нас.  Това ще се случи на 1 октомври на улица " Акад. Жак Натан " 10  в Студентски град до Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи. Инициатори са Мартина Георгиева и сътрудниците й Лъчезар Йорданов и Цветомира Гяурова.

Нощем в помещението ще има непрекъснато видеонаблюдение.

" Всеки студент ще си закупува карта от нас и посредством тази карта може да влезе по всяко едно време. Независимо, че няма човек, ние знаем кой се намира в самото място, можем да следим каква интензивност се прави вътре и действително това е направено за да не тормозим самите студенти вечер ", сподели Мартина Георгиева в предаването " Преди всички " по БНР.

Библиотеката ще разполага с 50 места, както и с по-малка зала с до 20 места.

" Както ще има физическа литература, по този начин ще има и профилирана литература, която ще бъде компютърно издание, защото имаме няколко обособени места с компютри. Нашите ползватели ще могат да се възползват от регулярни събития, които ще правим, както и от няколко добавени услуги към своята карта. "

Организаторите възнамеряват картата да дава отстъпки от разнообразни курсове, измислили са и изненади. Картата ще коства 30 лв. на месец и ще обезпечава непрекъснат 24-часов достъп до помещението.

" Ние действително сме съдружие с нестопанска цел. Приходите от тези карти няма да се разпределят сред нас. Те отиват за фасилитирането и поддържането на самото пространство, тъй като това в своята същина е съвършен план и той цели да помогне на студентите, а не ние да го развиваме като бизнес ", акцентира Мартина Георгиева.

За основаването на денонощната библиотека студенти са организирали няколко благотворителни базара. Създателите на библиотеката плануват там да се състоят литературни четения. 

Ще основат още единна база данни с информация, която да осведоми студентите какви права имат във всеки университет.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР